Wie is BORIS

 

BORIS ontwikkelt en maakt gespecialiseerd speel- en leermateriaal voor mensen met een beperking.

Tevens is BORIS een kleinschalig, laagdrempelig dagbestedingsproject voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook voor hen die enkel een zinvolle dagbesteding zoeken. Mensen die graag met hun handen bezig zijn en/of hun creativiteit willen ontwikkelen.

In de houtwerkplaats wordt gewerkt met professionele apparatuur en machines, alle producten worden geproduceerd voor en geleverd aan instellingen, maar zeker ook voor particulieren. De producten worden zoveel mogelijk met de hand vervaardigd, met gebruik van duurzame materialen. Alles op maat en gericht op de eindgebruikers en hun begeleiders.

Bij de dagbestedingsactiviteiten  streven we er naar om materialen her te gebruiken, de eindproducten proberen we een gebruikswaarde mee te geven. Hierdoor krijgen onze deelnemers meer voldoening uit hun creatieve activiteiten.

Naast creativiteit vinden wij de sociale interactie tussen de deelnemers van groot belang. Iedereen moet zich welkom, prettig en veilig voelen binnen BORIS. Een plek waar men zichzelf mag en kan zijn.

Omdat we een kleinschalig project zijn kunnen we goed inspringen op ieders individuele wensen en behoeften. BORIS is een plek waar veel mag en kan, natuurlijk wel met respect voor elkaar en de omgeving.

De activiteiten binnen BORIS zijn erg divers, mede door het bedrijfsmatige karakter.Deze bestaan uit: houtbewerken, metaalbewerken, decoratietechnieken, buitenruimtes vormgeven en inrichten, aankleden van binnenruimtes, vervaardigen van muziektherapeutisch materiaal.

Er zijn dus ontelbaar veel activiteiten te bedenken waardoor we voor ieder individu een passende, zinvolle dagbesteding kunnen aanbieden. Hierbij kijken we naar ieders kwaliteiten, interesses en mogelijkheden.

Leave a Comment